Bestel het gratis boek
 
 
 
 
Bel mij terug


 

Financiële planning - de financieel planner

Een financieel planner kan u helpen bij het maken van een persoonlijke financiële planning.

Een financiële planning is een integraal advies omtrent alles wat met inkomen, vermogen en estate planning te maken heeft. Aan de hand van uw persoonlijke eisen en wensen wordt uw bestaande financiële situatie tegen het licht gehouden en worden er financiële adviezen geformuleerd.

De voordelen die u met het opvolgen van deze adviezen kan behalen, worden helder verwoord in een rapport.
Voor het maken van een financiële planning wordt een passende en transparante vergoeding berekend.

Kosten op basis van urendeclaratie

Financiële planners kunnen werken op basis van urendeclaratie. Het uurtarief ligt hierbij doorgaans tussen de 75 en 175 euro (exclusief BTW). Een aantal financiële planners biedt tevens de mogelijkheid op basis van een vaste prijs een compleet financieel plan te laten maken. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.
De totale kosten hangen af van de complexiteit van uw financiële positie. Voor een eenvoudig plan bedragen de kosten meestal rond de € 1.500 terwijl die kunnen oplopen tot meer dan € 4.000 voor een complexe situatie bij ondernemers met meerdere vennootschappen.

Geen producten

In tegenstelling tot financiële adviseurs en verzekeringstussenpersonen bieden financiële planners geen financiële producten aan. Zij verdienen dus ook niet aan de verkoop van producten.

Naast de onafhankelijke financiële planners vindt u ook planners bij banken en verzekeringskantoren. Hun bron van inkomsten bestaat uit provisies verkregen uit de verkoop van financiële producten. Conform de gedragscode van de Federatie Financiële Planners dienen zij u voorafgaand aan het advies in te lichten over de wijze waarop u voor hun advisering betaalt.

Wat levert een financieel plan u op?

In geld uitgedrukt zal een financiële planning u vaak meer besparen dan u aan kosten betaalt. Maar er is meer. Zo heeft u de prettige zekerheid dat u volstrekt onafhankelijk geadviseerd wordt en dat u dus geen overbodige producten krijgt aangeboden.
Uw planner helpt u bij het selecteren van gouden handdruk oplossingen die optimaal aansluiten bij uw situatie.

Wij kunnen u vrijblijvend in contact brengen met een financieel planner. 
Help | Disclaimer | Over Ons  SM 
0